15 juni 2021

12:30 - 13:00

Ontvangst op de Future Proof Kennis- en Inspiratiemarkt met lichte lunch

13:00 - 13:15

Welkom in Starship Advice

Door dagvoorzitter Willem Vreeswijk (VVP)

13:15 - 13:45

Trendverkenning in de financiële adviesmarkt

Door trendverkenners Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen van Fountainheads 

Vooruit naar vroeger, zo omschrijven Bouman en Van Rooijen technologische ontwikkeling zoals Artificial Intelligence die de oude functie van het adviesvak in ere herstelt. De rol van puur intermediair is uitgespeeld, de nieuwe rol is die van trusted advisor. Advies moet méér dan verzekeringen omvatten en een maatschappelijke waarde bezitten. Klanten écht vooruit helpen, zoals voorheen, dat moet de drive weer worden en niet een commercieel belang. Bouman en Van Rooijen geven antwoord op de vraag hoe je een persoonlijk financial lifecoach wordt, een professional die de total costs of ownership op meerdere terreinen voor zijn klant bewaakt.

13:45 - 14:15

Het advieskantoor als Future Proof powerbrand!

Door Kenneth Leenders, ceo Expat Mortgages

Hoe kun je je onderscheiden in een transparante markt met diensten die ogenschijnlijk gelijkwaardig zijn aan die van de concurrent? Kenneth Leenders (een ceo van 30 jaar jong) geeft antwoord. Expat Mortgages koos voor een duidelijke en herkenbare  huisstijl, tone-of-voice en marketing  campagne. “Door ons te onderscheiden met een unieke identiteit en (merk)persoonlijkheid valt de onderneming niet alleen op maar zijn we ook enorm succesvol. Concurrenten kijken naar wat we doen en imiteren ons. Imitation is the sincerest form of flattery,” aldus Leenders die laat zien hoe u als adviseur uw bedrijfsidentiteit kunt vastleggen en bewaken.

14:15 - 14:45

Het advieskantoor als great place to work 

Zes studenten aan de HAN in samenwerking met onderzoeker Fred de Jong en Björn Bierhaalder (MCH)

Het advieskantoor als Great place to work is voor jonge talenten. Een discussie tussen jonge studenten van de HAN over de aantrekkelijkheid van advieskantoren als werkomgeving voor jonge talenten. Drie studenten geven aan waarom zij juist wel willen werken in de financiële adviessector en drie studenten geen aan waarom zij er juist niet willen werken. Tips, inzichten en verbeterpunten voor advieskantoren die op zoek zijn naar jonge talenten. Een discussie met jongeren en de aanwezigen onder leiding van onderzoeker Fred de Jong en Björn Bierhaalder (Make Change Happen).

14:45 - 15:15

Pauze, De Future Proof kennis- en inspiratiemarkt

De kennispartners van de zesde Dag van het Topadvies delen op deze  markt kennis, inspiratie en tools om uw advieskantoor future proof te houden.

15:15 - 16:15

Keuze uit vier praktijksessies

(zie tabje praktijksessies)

16:15 - 16:45

Het advieskantoor van de toekomst

Een interactieve discussie met de kennispartners van de Dag van het Topadvies en de aanwezigen in de zaal aan de hand van een aantal prikkelende stellingen.

16:45 - 17:15

Advies Award 2021

Door Maureen du Toit, presentatrice, duizendpoot en verbonden als locatiecoördinator aan Lindenhaege en Astrid Duits (AVDB Advies en juryvoorzitter Advies Award)

“De Advies Award is in het leven geroepen om het adviesvak in het zonnetje te zetten en de trots op het eigen vak weer terug te brengen”, aldus juryvoorzitter Astrid Duits (AVDB Advies).

Dat is vorig jaar meer dan goed gelukt. De kantoren ervaren de nominatie als een erkenning voor het goede werk van hun medewerkers. Het leidde tot heel veel felicitaties, nieuwe klanten en aandacht in (plaatselijke) media.

Voor de jury, die verder bestaat uit Robin van Beem (Polis Advocaten), Edwin Bosma (BHB Dullemond), Bob Klijn (Herenvest), Richard Meinders (SVC) en ondernemer en oudadviseur Jack Vos, voldoende reden om dit jaar het belang van het werk van advieskantoren nog meer te onderstrepen. De zes juryleden zijn tevens verbonden als vakexpert aan het VVP Ondernemerspanel, de vraagbaak voor de financieel adviseur.

Samen met een groot aantal spotters (vakexperts van binnen en buiten de sector) gaat de jury in elke provincie op zoek naar de meest klantgerichte advieskantoren. De jury let bij de beoordeling vooral op de A(dvies)-factor: klantgerichte kantoren die succesvol zijn en die het afgelopen jaar een concrete bijdrage hebben geleverd om de adviessector duurzamer, klantvriendelijker en/of innovatiever te maken en daarmee het imago van het adviesvak een positieve boost hebben gegeven en een inspirerend voorbeeld zijn voor vakgenoten.

De spotters gaan op zoek naar de meest klantvriendelijke advieskantoren van Nederland.

En dit zijn de spotters....

 • Adfiz: Sonja Cats 
 • Nh1816: Cas Verhage 
 • OvFD: Colinda Rosenbrand 
 • Acura: Henk Smit 
 • DAK: Tim Rijvers 
 • Nedasco: Tim Schoonbergen 
 • Risk: Peter Schokker 
 • SUREbusiness: Levent Türkmen 
 • VKG: Marieke de Beer 
 • Allianz: Thom Mallant 
 • ASR: Pim Anderegg 
 • Nationale-Nederlanden: Arjan Nollen
 • Scildon: Michel van Dam 
 • Turien & Co.: Peter van Geijtenbeek 
 • Anva: Roel van Dijk
 • CCS: Marc van Gaalen
 • DIAS Software: Fred Lingg 
 • Lindenhaeghe: Ewald Bary 
 • Marije Reniers: Assurantievlogster/trainer 
 • Missing Piece: Lex de Bruijn 
 • Niels Vermolen (oud-adviseur) 
 • Voogd & Voogd: Cindy Vos-Uijleman

Gezamenlijk zorgen deze spotters voor een longlist die door jury en spotters in februari 2020 wordt teruggebracht tot een shortlist per provincie. Tijdens de finaleronde op de Dag van het Topadvies zullen drie genomineerde advieskantoren een korte pitch geven.

Vervolgens bepaalt het publiek de winnaar. 

17:15 - 19:00

Afsluiting van de dag door de dagvoorzitter en een uitgebreide netwerkborrel.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren